Matematik

Sandsynlighed

02. maj 2015 af Binko (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Håber i vil hjælpe mig med at rette mine opgaver!

a. Beskriv udfaldsrummet ved kast med både en mønt og en terning

svar = udfaldsrummet er plat og krone ved kast af en mønt og ved en terning er udfaldsrummet 6.

b. hvor mange mulligheder er der, hvis de gunstige udfald er krone og 3?

svar=  50%

c. hvor mange mulligheder er der i alt 

svar = 8

d. beregn chancen for hændelsen krone og 3

svar = krone- 1/2 = 50%                 3- 1/6 = 17%              

E. beregn på samme måde hændelsen plat og et ulligt øjental

svar= plat- 1/2 = 50%                    ulligt øjental= 3/6 = 50%    

F. Beregn på samme måde hændelsen krone og et øjental over 2

svar = krone- 1/2 = 50%            øjental over 2- 4/6 = 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af Soeffi

#0

Håber i vil hjælpe mig med at rette mine opgaver!

a. Beskriv udfaldsrummet ved kast med både en mønt og en terning

svar = udfaldsrummet er plat og krone ved kast af en mønt og ved en terning er udfaldsrummet 6.

Nok snarere: (plat, en 1'er), (plat, en 2'er ) ... (plat, en 6'er), (krone, en 1'er), (krone, en 2'er) ...og (krone, en 6' er).

b. hvor mange mulligheder er der, hvis de gunstige udfald er krone og 3?

svar=  50%

Nok snarere: ét gunstigt udfald

c. hvor mange mulligheder er der i alt 

svar = 8

Jeg vil mene: to gange seks lig med 12

d. beregn chancen for hændelsen krone og 3

svar = krone- 1/2 = 50%                 3- 1/6 = 17%              

Det skal nok være 1/12, som jeg forstår det

E. beregn på samme måde hændelsen plat og et ulligt øjental

svar= plat- 1/2 = 50%                    ulligt øjental= 3/6 = 50%    

Der er tre gunstige: (plat, en 1'er), (plat, en 3'er) og (plat, en 5'er). Dette giver sandsynligheden: 3/12 = 1/4

F. Beregn på samme måde hændelsen krone og et øjental over 2

svar = krone- 1/2 = 50%            øjental over 2- 4/6 = 1/3

Svar: fire gunstige og tolv mulige: sandsynlighed: 4/12 = 1/3.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.