Matematik

Opgave b

24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Hvordan løser jeg opgave b? Jeg får førstekoordinaten til punktet B = -2, men hvordan finder jeg arealet af M?


Svar #1
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2015 af royal11 (Slettet)

du sætte de to ligninger lig hinanden, så får du første koordinat til skæringen (nemlig B) , så kender du det område M afgrænser og bestemmer arealet


Svar #3
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg får tre resultater?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2015 af royal11 (Slettet)

prøv at tegn tangent ligningen ind sammen med f(x), så kan du se området M


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

 f og t er lig hinanden i to punkter: x=1 og x=3. Arealet af M findes så som den numeriske værdi af forskellen mellem integralerne for f og t.

A(M) = | ∫13 (x3 - 5x2 + 7,5x - 2) dx - ∫13 (0,5x + 1) dx |


Svar #6
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

men det ser sådan her ud?


Svar #7
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

#5

 f og t er lig hinanden i to punkter: x=1 og x=3. Arealet af M findes så som den numeriske værdi af forskellen mellem integralerne for f og t.

A(M) = | ∫13 (x3 - 5x2 + 7,5x - 2) dx - ∫13 (0,5x + 1) dx |

Hvordan er du kommet frem til punkterne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ved at sætte tangentens ligning lig med f, som du har gjort oppe i #3. Her er der to løsninger, x=1 og x=3.


Svar #9
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

og hvad er B?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x=1 er 1.koordinaten til det punkt, hvor t tangerer f. (Det var et punkt, som var givet i spm. a) ). x=3 er 1.koordinaten til skæringspunktet B.


Svar #11
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg får arealet til 1,33333 ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er vist rigtigt.


Skriv et svar til: Opgave b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.