Matematik

3. Find the largest power of 2 which divides the following integers.

27. august 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg forstår ikke det her spørgsmål: 

"3. Find the largest power of 2 which divides the following integers. "

a) 16 b) 24 c) 32 d) 20 e) 50 f) 64 g) 100 h) 36 

Hvad er det man skal gøre her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af peter lind

Du skal finde de største potenser af 2 som går op i de nævnte tal altså

2  4  8  16   32 64 128...   Hvilken af disse tal går op i 16  24  32   .... og blandt dem, der går op hvilken er det største


Svar #2
27. august 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Ok, så fx. opgave a).

Er det ikke blot: sqrt(16) = 4. Derfor: 2^4 = 16?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2015 af Soeffi

CAS. Primfaktoropløsning.


Svar #4
27. august 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Det skal laves i hånden, da det er diskret matematik vi arbejder med. Hvordan faktoriserer jeg i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2015 af peter lind

#4 Når du finder hvor stor en potens af 2, der går op i tallet, har du lavet den første del af primfaktoropløsningen. I primtalsfaktoropløsningen, skal du dernæst gøre det samme med næste primtal altså 3, dernæst det følgende primtal 5 o.s.v.  Det kan altså ikke betale sig at opløse i primfaktorer

#2 det er korrekt, men det er ikke meningen at du skal tage kvadratroden. Du skal simpelthen dividere tallet med 2, 4, 8 o.s.v.

Det skal du nu gøre med det næste tal 24


Svar #6
27. august 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

OK eksempel: b'eren.

24 / 2 / 2 / 2 = 3

dvs. 2^3 = 8

24/8 = 3 derfor:

2^3 * 3 = 24.

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2015 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke helt rigtigt. Spørgsmålet er, hvilken POTENS af 2, der går op i tallet, så for spørgsmål b er svaret 3, fordi 8=2^3.


Svar #9
28. august 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Hmm er i tvivl nu...

Svar #10
28. august 2015 af FCBARCELONA12 (Slettet)

op


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det, du har regnet ud i #6, er rigtigt. Du mangler at udtrække svaret på opgavens spørgsmål. Da 2^3 er en del af primtalsopløsningen, skal du trække dette tretal ud som svar.


Skriv et svar til: 3. Find the largest power of 2 which divides the following integers.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.