Kemi

Hjælp til opgave om lactose

24. november 2015 af gymelev1337 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er gået i stå i den her opgave om lactose. Jeg mangler kun denne ene besvarelse: Soørgsmålet er linket https://gyazo.com/217223e03cdbd46cd9f464488c8167e9. Desuden blev der noteret et brug af 5,20mL kaliumpermaganat, og de dannede ioner blev titrede med 0,020M kaliumpermanganat. Der blev desuden brugt 1 g minimælk. Så mit spørgsmål er, hvordan finder jeg masseprocenten har prøvet, og fik det til 80%, hvilket jeg mener er forkert. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af mathon

Antal mol anvendt KMnO_4
                                  n(KMnO_4)=(0,00520\; L)\cdot (0{,}020\; \tfrac{mol}{L})=1{,}04\cdot 10^{-4}\; mol

                                  m(lactose)=5\cdot \left (1{,}04\cdot 10^{-4}\; mol \right )\cdot (90{,}078\; \tfrac{g}{mol})=0{,}046841\; g

      masseprocent:
                                  p=\frac{0{,}046841\; g}{0{,}01\; \frac{g}{\%}}=4{,}7\%
                               


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om lactose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.