Matematik

Linjestykker - forklaring mm.

28. november 2015 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en firkant ABCD

Hvad skal der bruges til at beregne linjestykke AH og CH?

Areal plejer det at være A=længde gange bredde i en firkant?

Synes figuren er lidt misvisende.

Tak fordi I er her og har lyst til at hjælpe



Beregn arealet af hele figuren. (1 decimal)
 

Vedhæftet fil: Opgave 5_8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2015 af 656

Start med at finde linjen AC 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2015 af SådanDa

Du kan finde længderne AH og CH ved hjælp af pythagoras. Længde*bredde er arealet i et rektangel, så det kan ikke bruges her, regn i stedet arealet af de tre trekanter og læg resultaterne sammen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2015 af 656

Det korte linjestykke på linjen AC findes:

kvadratrod(16,32-16,02)=3,11

Det lange linjestykke på linjen AC findes:

kvadratrod(19,32-16,02)=10,79

Nu kan du regne de to trekanters areal ud.

Den lille trekants areal beregnes:

(3,11+10,79)*6,2*(1/2)= 43,09 2 (enhed ikke angivet?)

Den store trekants areal beregnes.

(3,11+10,79)*16*(1/2)=111,2 2

Det samlede areal må være 111,2+43,09=154,29 2 (enhed vides ikke)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2015 af 656

Det jeg mener med det korte linjestykke er CH.

Det jeg mener med det lange linjestykke er AH.

Jeg havde overset H.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2015 af SådanDa

#3 hvorfor skriver du 2 efter dine resultater? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2015 af 656

Det er jo areal, hvorfor man skriver det i 2. Jeg ved ikke hvad enheden er?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2015 af SådanDa

Nåå, jamen det er kun efter enheden at man gør det, fordi den jo ligesom strækker sig i to dimensioner. Når du skriver det efter tallet betyder det jo noget helt andet, så det skal man passe på med. I dette tilfælde er der vist bare ikke nogen enheder (enheder hører sig ikke særlig godt til i matematik) :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2015 af SuneChr

Man kan også aflevere et helt præcist resultat.

\left | \textup{CH} \right |=\frac{\sqrt{969}}{10}\; \; \; \; \; \; \left | \textup{AH} \right |=\frac{\sqrt{11649}}{10}\; \; \; \; \; \; \; \; \textup{Areal}=\frac{111\sqrt{3}}{100}\left ( \sqrt{323}+\sqrt{3883} \right )

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2015 af 656

Nårh okay 

Det vidste jeg ikke. Jeg er aldrig stødt på opgaver hvor der ikke er angivet en enhed.

Men er det rigtigt det jeg ellers har lavet?

Jeg tror dog at man kunne have løst opgaven anderledes. Jeg er kun 1.g'er og jeg har endnu ikke arbejdet med trigonometri i gymnasiet endnu, så jeg har kun det jeg lærte fra folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2015 af SådanDa

#9 fremgangsmåden er i hvert fald rigtig, jeg har ikke selv regnet det i gennem! (tjek evt. efter med resultatet i #8) :) 

Og der er næsten altid flere måder at regne sådanne ting på, men umiddelbart tænker jeg det du har gjort som det nemmeste!


Brugbart svar (2)

Svar #11
28. november 2015 af SuneChr

Opgaven kan alene løses v.h.a. Pythagoras'. Derfor er det muligt at få de hele tal frem under kvadratrodstegnene i # 8.
# 9
Man kan benytte enhver længdeenhed, når samme enhed benyttes alle steder på tegningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. november 2015 af StoreNord

Man kunne skrive:                           154,3 \; \square                       (  154,3 \; \square    i Latex  )

eller:                                         154,3 kvadratenheder

Husk, der var bedt om een decimal.      :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Linjestykker - forklaring mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.