Matematik

Gedde længde potensfunktioner

28. november 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

jeg har en potensfunktion med følgende model: y=0,00000721•x3,04

Spørgsmålet lyder: hvor mange procent er en gedde tungere end den anden, hvis den ene gedde er 10% længere end den anden.

Help?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2015 af PeterValberg

For potensfunktioner gælder:

1+r_y=(1+r_x)^a

altså:
når x ganges med tallet 1+rx
så ganges f(x) med tallet 1 + ry

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. november 2015 af MMLL13

Ja, men jeg sidder stadig fast i opgaven :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2015 af PeterValberg

Forholdet kan alternativt bestemmes som:

\frac{0,00000721\cdot(1,1x)^{3,04}}{0,00000721x^{3,04}}=\frac{(1,1x)^{3,04}}{x^{3,04}}=\frac{1,1^{3,04}\cdot x^{3,04}}{x^{3,04}}=1,1^{3,04}=\,_{....}

omskriv til procent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

y1 = 0,00000721*x13,04

 

y2 = 0,00000721*(1,10*x1)3,04  <=>

y2 = 1,103,04 * 0,00000721*x13,04   <=>

y2 = 1,336 * y1

Så den er 33,6% tungere.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2015 af mathon

              1+r_y=1{,}10^{\, 3,04}=1{,}336

              r_y=0{,}336=33{,}6\%

              


Svar #6
28. november 2015 af MMLL13

Tak ! hvorfor er det man skal sige 1 og så plus de 10..? Hvor kommer det 1 tal fra?

og hvad står rfor?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. november 2015 af PeterValberg

ry er den procentvise tilvækst for y skrevet som decimaltal

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
28. november 2015 af MMLL13

Tak. Og hvorfor 1 tallet?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. november 2015 af PeterValberg

Det har noget med procentregning at gøre :-)
Som du sikkert ved, så kan man fx lægge 25% til et beløb
ved at multiplicere beløbet med 1,25 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
28. november 2015 af MMLL13

Haha, nej det vidste jeg ikke engang :p

Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2015 af PeterValberg

#10

Ved lejlighed burde du måske se video nr. 10 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. november 2015 af mathon

#8

Egentlig:
                    \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^{3,04}           
med
             y_2=y_1\cdot 1+r\cdot y_1=(1+r)y_1
             x_2=x_1\cdot 1+0{,}10\cdot x_1=(1+0{,}10)x_1=1{,}10\cdot x_1
hvoraf
                    \frac{(1+r_y)y_1}{y_1}=\left (\frac{1{,}10x_1}{x_1} \right )^{3,04}

                    1+r_y=1{,}10^{3,04}


Skriv et svar til: Gedde længde potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.