Matematik

Rente og lån

08. februar 2016 af Xaina (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Oliver ville gerne købe en bil til 129.000 kr.
Han har sparet 30.000 kr op og kan låne resten af pengene i banken.-
Banken tilbyder billån med en rentefod på 0,60% pr. måned

Du skal vise med beregning, at renten påå billånet den første måned er 594 kr

Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2016 af SuneChr

Undersøg da, om
(129000 - 30000)·0,60/100 = 594


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2016 af mathon

Bankgældens hovedstol
                                           G=(129.000-30.000)=99.000

Første måneds rente
                                          R_{m}=99.000\cdot 0{,}0060=594


Svar #3
08. februar 2016 af Xaina (Slettet)

Oliver skal betale en ydelse på 2500 kr. pr. måned. Regnearket herunder viser oplysninger om lånets afvikling.

Hvor mange penge skal Oliver i alt betale i afdrag de fire første måneder?

2500 * 4 = 10000

Eller tager jeg fejl?

Vedhæftet fil:Mat.png

Svar #4
08. februar 2016 af Xaina (Slettet)

#1

Undersøg da, om
(129000 - 30000)·0,60/100 = 594

Mange tak


Svar #5
08. februar 2016 af Xaina (Slettet)

#2

Bankgældens hovedstol
                                           G=(129.000-30.000)=99.000

Første måneds rente
                                          R_{m}=99.000\cdot 0{,}0060=594

Takker <3


Skriv et svar til: Rente og lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.