Fysik

Kraft en træklods skal påvirkes med for at være under overfladen

09. februar 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal beregne den kraft der skal til for at en træklods kommer under vandoverfladen.

Jeg har følgende oplysninger:

V= 0,005 m
ρ = 0,60 · 10kg/m
m = 5,0 kg

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2016 af peter lind

Brug at opdrift = tyngdekraften på det fortrængte vand. Kraften + tyngdekraften på klodsen skal være større end opdriften for at klodsen kan komme under vand


Svar #2
09. februar 2016 af VI1000 (Slettet)

Jeg har formen på opdrift: F= ρ· g · V

Jeg er meget i tvivl. Er det den jeg skal bruge? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2016 af peter lind

ja


Svar #4
09. februar 2016 af VI1000 (Slettet)

Tak, synes desværre ikke jeg kan få det til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2016 af peter lind

Hvad er der galt ?


Skriv et svar til: Kraft en træklods skal påvirkes med for at være under overfladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.