Matematik

Kvadratisk programmering opgave

29. april 2016 af Uddannelse2016 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg vil meget gerne høre, hvordan I ville besvare denne opgave?:

"En kvadratisk funktion af to variable f(x,y) er givet ved forskriften f(x,y) = -x^2+800x-0,25y^2+300y.

En niveaukurve for N(t) er givet ved f(x,y)=t

Gør rede for, at N(240000) fremstiller en ellipse med centrum i 400,600 og halvakser a=100 og b=200."

Jeg har set mange af denne type opgaver, men jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2016 af Soeffi

#0 Du skal bruge Hallings formler.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2016 af peter lind

Sæt f(x,y) = t. lave dernæst en kvadratkoplteing. Du skal omskrive led med x til formen k*(x-x0)2 Der må ikke være nogle led med x ellers. hverken x2 eller x selv. Hertil skal du bruge at (x-x0)2 = x02-2x0+x0. Det samme skal du gøre med y.

eksempel

For at tage leddene med x. i din opgave -(x2-800x) = -(x2-800x+ 4002-4002) = -(x2-800x+4002) +4002 = -(x-400)2+4002. De 400 er fundet som 800/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2016 af mathon

kvadratkoplteing  \rightarrow  kvadratkomplettering


Svar #4
30. april 2016 af Uddannelse2016 (Slettet)

Tak for det!

Jeg har faktisk fundet en fremgangsmåde i min bog. Problemet er bare, at man ved denne skal dividere. Og når man dividerer med eks. 0,04, så bliver det et meget højt resultat! Jeg tror, man skal gøre et eller andet anderledes når disse værdier er under 1, men jeg ved simpelthen ikke hvad. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2016 af Soeffi

#4. Kan du ikke vise dine beregninger? Hallings formler eller sætning er:


Svar #6
01. maj 2016 af Uddannelse2016 (Slettet)

Jeg har sendt dig en mail, Soeffi. :-)


Skriv et svar til: Kvadratisk programmering opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.