Matematik

DeMoivres formler

16. maj 2016 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2016 af peter lind

I højre side af formlerne erstat cos(t) med ½(eit+e-it) og sin(t) med -½i(eit-e-it) og reducer


Svar #3
16. maj 2016 af AlmostDoneO

Hvorfor er det jeg erstatter det med dette?


Svar #4
16. maj 2016 af AlmostDoneO

Kommer lige med et eksempel fra min bog.

Hvilke beregninger er det (næstsidste linje)? og hvordan laver jeg tilsvarende beregninger for min opgave for at komme frem til sidste linje? Er det, det jeg får når jeg erstatter dem med det i #2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2016 af peter lind

Jeg tænkte i #1 på en anden mere direkte metode.

du har   cos(2t)+isin(2t) =  (cos(t)+isin(t) )2 = ....

Foretag kvadreringen på højre side og brug realdel og imaginærdel på begge sider er ens


Svar #6
16. maj 2016 af AlmostDoneO

i eksemplet står der -3cos(t) i første led og 3cos(t) i andet led, hvor kommer dette fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2016 af peter lind

De kommer fra opløftning i 3 potens. Der gælder generelt (a+b)3 = a3+3*a2*b + 3*a*b2 +b3

I den aktuelle opgave skal du bruge den tilsvarende formel for opløftning i 2. potens


Skriv et svar til: DeMoivres formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.