Matematik

Lining logik

27. juni 2016 af tim293 (Slettet) - Niveau: B-niveau

2×X²+8×X=-6

        ⇔

X²+4×X=-3

Min bog siger ovenstående , jeg forstår ikke hvorfor 8 bliver t 4


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juni 2016 af PeterValberg

Det er fordi ligningen er forkortet med 2 i alle led

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. juni 2016 af PeterValberg

2x^2+8x=-6

\tfrac12\cdot(2x^2+8x)=\tfrac12\cdot(-6)

\tfrac12\cdot 2x^2+\tfrac12\cdot 8x=\tfrac12\cdot(-6)

x^2+4x=-3

x^2+4x+3=0

løs andengradsligningen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lining logik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.