Studievalg og videregående studie

Valg af videregående uddannelse, DTU eller KU?

29. juni 2016 af nm26 (Slettet)

Hej alle! 

Jeg har virkelig tænkt længe over, hvad jeg vil studere efter sommerferien. Det jeg er kommet frem til (indtil videre) er, at jeg allerhelst vil læse fysik. Men ved ikke helt om jeg skal vælge uddannelsen, der hedder fysiske fag på KU eller uddannelsen, der hedder fysik og nanoteknologi på DTU. Jeg vil gerne om et par år når jeg (forhåbentligt) har fået en phd ende med at være teoretisk fysiker, så hvilket studievalg er bedst, KU eller DTU? Hvis I ved en del om uddannelserne, er I også meget velkomne til at skrive om dem (gode/dårlige ting ved dem osv.) :)

Jeg er blevet fortalt, at KU er bedst, hvis man vil lave noget inden for teoretisk fysik. Men vil også gerne høre lidt om det faglige niveau på de to uddannelser - er de lige høje, eller er der et sted, hvor man lærer en del mere og går mere i dybden med emnerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2016 af JulieW99

Kontakt studievejledningen på begge universiteter. Kig på fagene på begge - hvad tiltaler dig mest? Og husk lige - der går altså 7 år inden du har din PhD. 3 års bachelor, 2 års kandidat og 2 års PhD.

- - -

Vh Julie


Svar #2
29. juni 2016 af nm26 (Slettet)

 

Problemet er bare, at studievejlederen på KU's natur- og biovidenskabelige fakultet er gået på ferie og åbenbart først er tilbage 15. oktober (det er en unormal lang ferie, er det ikke?)...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juni 2016 af JulieW99

Det lyder vældig underligt...

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2016 af Brusebad

Hvis valget står mellem DTU og KU, og du ønsker at være teoretisk fysiker, så er der ingen tvivl, du skal vælge KU.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg vil umiddelbart sige, at den faglige kvalitet er høj både på DTU og KU. Det var den i hvert fald, da jeg gik der. På KU går man mest efter grundvidenskab, mens man på DTU går mere efter teknisk anvendelse. Der er imidlertid et stort overlap, og man kan finde masser af grundvidenskab på DTU. Jeg tror, der forekommer teoretisk fysik på DTU, men vil du have det som hovedmål, er det KU, du skal satse på. Jeg har gået begge steder og mærkede et tydeligt skift over mod det anvendelsesmæsige, da jeg kom på DTU efter KU.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. juni 2016 af guzbak

Det passer ikke, studievejledningen på KU har stadig åbent. Du kan endda også sende dem en mail eller ringe ind på telefonen. Du kan se tiderne her:

http://www.science.ku.dk/uddannelser/studenterservice/

Med hensyn til KU vs. DTU, ved jeg at der i hvert fald på mange af SCIENCE uddannelserne er valgfrie kurser, og der kan du jo tage nogle fag på DTU, hvis du gerne vil have lidt af begge dele.

Du kan læse om strukturen på SCIENCE, KU her:

http://studier.ku.dk/bachelor/fysiske-fag/undervisning-og-opbygning/

Tryk på de forskellige specialiseringer og se hvordan opbygningen af 2. og 3. år ser ud.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. juni 2016 af peter lind

Jeg er uddannet fysiker fra KU og har fået en  del efteruddannelse på DTU i matematik og  statistik.

På DTU koncentrerer man sig om at regne opgave medens selve grundlaget og beviser i høj grad udelades. Det har den fordel, at man på kort tid lærer at regne opgaver; men den manglende baggrund fører desværre med sig at man bare kører løs uden at bekymre sig om at metoden holder i det aktuelle tilfælde.

På KU er det teori og beviser der er i højsædet. man lærer også at regne opgaver der; men det er mere til støtte for teorien  


Skriv et svar til: Valg af videregående uddannelse, DTU eller KU?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.