Fysik

Mekanik

21. august 2016 af bonnielarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mens cyklen accelererer, yder hjælpemotoren den mekaniske effekt 250 W. Massen af cyklist og cykel er tilsammen 65,2 kg.
c) Bestem den største effekt, cyklisten selv skal yde i løbet af de 6 sekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af peter lind

Der mangler oplysninger om opgaven


Svar #2
22. august 2016 af bonnielarsen (Slettet)

Her er hele opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2016 af mathon

regressionssammenhængen
er:
                   s=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2=\left (0{,}6\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot t^2
hvoraf
                   a=1{,}2\; \tfrac{N}{kg}

                   P_{total}=P_{el}+P_{cyklist}=F\cdot v=m\cdot a\cdot v

                   (250\; W)+P_{cyklist}=(65{,}2\; kg)\cdot \left ( 1{,}2\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot \left ( \frac{25}{3{,}6} \; \tfrac{m}{s}\right )=543{,}333\; W

                   P_{cyklist}=\left (543{,}333\; W \right )-(250\; W)=293{,}333\; W

                   


Svar #5
22. august 2016 af bonnielarsen (Slettet)

Hvordan kommer du frem til at a=1,2 N/kg?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2016 af mathon

               s=\int \left (v_0+a\cdot t \right )\mathrm{d}t       som for v_0=0
giver:
               s=\int \left (a\cdot t \right )\mathrm{d}t=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2+s_0som for s_0=0
er:
               s=\frac{1}{2}a t^2

              


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.