Matematik

Søger hjælp til matematik

29. august 2016 af matematikspasser1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg forstår virkelig ikke, hvad jeg skal gøre her 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2016 af mathias1997

Største befolkningstal bestemmes vha. differentiering (toppunkt af parabel)

f(x)=-0,164x^2+18,9x+710

f'(x)=-0,328x+18,9

f'(x)=0

x=57,622

Dvs. år 1957-58

Året hvor befolkningstallet er 200, bestemmes ved at sætte f(x) til 200

f(x)=200

x_1=-22,5656 \space\ , \space\ x_2=137,81

Du anvender den positive løsning, altså er svaret år 2037-38


Svar #2
29. august 2016 af matematikspasser1 (Slettet)

#1

f'(x)=0

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2016 af mathias1997

Når hældningen af f er 0 (vandret tangent), har du fundet hvor befolkningstallet er størst.

0=-0,328x+18,9

0,328x=18,9

x=\frac{18,9}{0,328}

x\approx 57,622


Skriv et svar til: Søger hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.