Matematik

Rektangulær form

03. september 2016 af sahraaa - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe med at løse denne opgave?

(5+x2)·z3i = (x3 2i)·z

Jeg skal bestemme z på rektangulær form. Og det skal regnes i hånden.

Jeg ved ikke hvordan jeg isolere z, når det er på begge sider af lighedstegn.

Jeg har prøvet at rykke paranteset fra højre til venstre, men så ved jeg ikke hvordan jeg skal flytte z fra venstre side til højre. 

Håber der er nogen som kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2016 af mathon

(x3 2i)·z     der mangler vist et regnetegn.


Svar #2
03. september 2016 af sahraaa

hov, ja det rigtigt

(5+x2)·z-3i = (x3- 2i)·z

mit x2= 0 og x3=3

Jeg skal sætte dem ind og isolere z


Svar #3
03. september 2016 af sahraaa

og i^2 er altid -1. Det er en regneregel. 


Svar #4
03. september 2016 af sahraaa

På billedet som jeg har oploadet kan du se opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. september 2016 af mathon

          (5+x_2)\cdot z-3i=\left ( x_3-2i \right )\cdot z

          (5+0)\cdot z-3i=\left ( 3-2i \right )\cdot z

          5z-3i=\left ( 3-2i \right )\cdot z

          5z-\left ( 3-2i \right )\cdot z=3i

          \left (5-3+2i \right )z=3i

          \left (-2+2i \right )z=3i

          z=\frac{3i}{\left (-2+2i \right )}

          z=\frac{3i\cdot \left (-2-2i \right )}{4+4}=\frac{1-6i-6i^2}{8}=\frac{7-6i}{8}

          z=\frac{7}{8}-\frac{3}{4}i


Svar #6
03. september 2016 af sahraaa

Tak for svaret, men jeg forstår ikke linje 3 til og med linje 5. Hvordan har du lavet dem? kan du evt. lave flere mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2016 af Soeffi

#6.


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2016 af hesch (Slettet)

#7:  Du snyder:

Der skal regnes i hånden.


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. september 2016 af hesch (Slettet)

#5:  I linie 6 skal der stå:

(+2 + 2i )z = 3i    →

z = ( 0 + 3i ) / ( 2 + 2i )

  


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2016 af mathon

Sorry! for tegnfejl.


Skriv et svar til: Rektangulær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.