Kemi

Beregn pH i en mættet vandig opløsning af Mn(OH)_2

22. september 2016 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Beregn pH i en mættet vandig opløsning af Mn(OH)_2. Opløselighedsproduktet for mangan(II)hydroxid er, K_sp(Mn(OH)_2)= 1.9*10^-13.

Nogle eksperter der kan hjælpe med denne opgave. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2016 af mathon

  Betegnes den molære vandopløselighed af Mg(OH)_2 for s
  haves:
                        Mg(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Mg^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}

                                          \left [Mg^{2+}\right ]\cdot \left [OH^- \right ]^2=K_{sp}
                                                s\; \; \;\; \cdot (2s)^2\; \; \; \; =K_{sp} 

                                                     4s^3 =K_{sp}

                                                     s =\left (\frac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}

                               


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2016 af mathon

           \left [ OH^- \right ]=2s=2\cdot \left ( \frac{1{,}9\cdot 10^{-13}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=7{,}2432\cdot 10^{-5}\; M

           pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )=14+\log(7{,}2432\cdot 10^{-5})=9{,}9


Skriv et svar til: Beregn pH i en mættet vandig opløsning af Mn(OH)_2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.