Fysik

Fysik opgave

27. september 2016 af Awada (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder sådan her.

En hårtørre bruger 0,10kWh på at tøre hår efter et bad. Det tager et kvarter at tørre håret.

1. Forklar hvad tallet 0.10kWh betyder.

2.Hvor stor effekt er hårtørren på?

3. Hvor meget strøm løber der i hårtørren når den er i gang?

4.Hvor stor er resistans er der i varmeglasset i hårtørren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2016 af Moderatoren

Hej

Hvis du gør således:

"Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar."

- Så kan lektiehjælperne hjælpe dig.


Svar #2
27. september 2016 af Awada (Slettet)

Hej

I opgaven står der ikke andet, det er det eneste vi får oplyst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2016 af Moderatoren

Ok, men hvad har du problemer med? Hvad kan du finde ud af og hvad kan du ikke finde ud af?


Svar #4
27. september 2016 af Awada (Slettet)

Har problemer med det hele untagen opgave 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2016 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2016 af Moderatoren


Svar #7
27. september 2016 af Awada (Slettet)

Tak men hvordan skal jeg bruge det til de sidste 2 opgaver


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. september 2016 af jantand

Du kender jo Ohms lov!!!!

U = R * I   (  Volt = Ohm * Ampere)

og P = U * I  ( Watt = Volt * Ampere)

1.  0,10 kWh er et utry for hvor meget nergi de bruges.  k er kilo W er Watt og h er timer.

2. Hårtørreren bruger 0.1kW på et kvarter . så bruger den 4 gange så meget på en time.

    Altså 0.4 kWh    Det er det vi i daglig tale kalder   400W. ( Prøv at se på din mikrobølgeovn, den er nok 1000W)

3. Jeg regner med der kommer 250 Volt ind i hårtørreren. ( Du skal måske kun regne med 220V , det ved jeg ikke. Så kan du bruge det tal i stedet for).

400 = 250 *A

A= 400/250    =  1,6 Ampere

4.   250 = Modstand * 1,6

Modstanden er  250/1,6  = 156,25 Ohm=Ω

Regn lige efter om jeg har regnet rigtigt.


Svar #9
27. september 2016 af Awada (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.