Matematik

Vurdering af grantræets højde

27. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej allesammen. Jeg håber virkelig at I kan hjælpe

Opgaver er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2016 af mathon

Ensvinklede trekanters ensliggende sider er proportionale:

                                                \frac{h}{2{,}00\; m}=\frac{26{,}40}{4{,}65}


Svar #2
27. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okayyy, men der står i opgaven at jeg skal give en vurdering af træets højde. Hvad mener de med VURDERING på matematik måde naturligvis


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2016 af mathon

En VURDERING
er i dette tilfælde:

                                    h=5\cdot (2\; m)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2016 af AMelev


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2016 af Soeffi

#2 Træts højde er (2·26,4/4,65) m = 11,35 m.

Man kan lave en vurdering ved at tage hensyn til at tage hensyn til måleusikkerheden og skaleringsfaktoren. Gør man det får man, at træets højde er 11,35 m ± (skalerinsgfaktoren gange måleusikkerhed).

Skaleringsfaktoren er 26,4/4,65 = 5,7. Lad os sige, at måleusikkerheden er 1 cm. Dette giver følgende vurdering af træetes højde: 11,35 m ± 0,057 m.

Normalt vil man runde af, så man får: træets højde er 11,4 m.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2016 af Capion1

En (kvik) spejder ville nok sige:
"Pindens skygge kan ligge 5 gange fra træet. Dem ganger jeg med 2".


Skriv et svar til: Vurdering af grantræets højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.