Fysik

SØGER HJÆLP TIL FYSIK

27. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En kvinder trækker en vogn med en masse på 130 kg og hun trækker med en kraft der samlet er 65  N. Vognen hun trækker bevæger sig med konstant hastighed. Hvordan finder jeg gnidnngskoeffiecienten  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2016 af mathon

Det afhænger af trækstangsvinklen med  vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2016 af peter lind

Da hastigheden er konstant er den resulterende kraft 0 og demed er gnidningskraften det samme som trækkraften. Hvis trækkraften og planet er er vandret gælder der F = 65N = υ*m*g


Svar #3
27. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

Så er gnidningskoefficienten så 0?

Tror ikke jeg helt forstår hvad F= 65 N =u-*m*g, så skal angive


Svar #4
27. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

Hov jeg læste opgaven forkert, det er konstant fart, men ændrer det på noget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

#4 Det skrv du i #1.

#3: De 65N hun trækker med er lige så stor som gnidningskraften, som er gnidningskoefficienten, u, gange tyngdekraften, m*g. Du har derfor 65N = u * m * g, hvor du også kender m og g. Så kan du regne u ud.


Svar #6
27. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

Så u= -65/130 kg*9,82 = -4,91


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2016 af peter lind

μ = F/(m*g) = 65/(130*9,82)


Skriv et svar til: SØGER HJÆLP TIL FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.