Fysik

Fotonenergi som funktion af lysets frekvens

07. november 2016 af DK9000 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en rapport omhandlende lys, bølger og energi. 

Jeg har udregnet en gennemsnits konstant som jeg skal sammenligne med databogen. Det er gjort.

Nu har jeg så et spørgsmål der hedder :

Indtegn fotonenergien lign (1) som funktion af lysets frekvens lign(3)

Lign 1: e U = E. Hvor e er elementarladningen og U er spændingen. E= Effekt

Lign 3: c = λ f - Hvor c er lysets hastighed og lampda er bølgelængde. f= Frekvens.

jeg forstår dog ikke helt hvad der menes ? er det meningen at jeg skal lave en funktion af de 2 ligninger via regression ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af peter lind

Der gælder  at foonenergien er e*U = E = h*f hvor h er Plancks konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2016 af mathon

    Lign 1: e U = E. Hvor e er elementarladningen og U er spændingen. E = Energi   


Svar #3
07. november 2016 af DK9000

#1

Der gælder  at foonenergien er e*U = E = h*f hvor h er Plancks konstant.

Er stadig ikke med. Er godt klar over at udtrykket er lig hinanden. Men forstår ikke hvad der menes med at jeg skal indtegne fotonenergiien som funktion af lysets frekvens ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2016 af peter lind

det er formodentlig et eksperiment, du har foretaget, hvor du så skal plotte resultatet ind i et diagram. Hvis jeg tager fejl i det, må du komme med mange fler oplysninger om sagen


Svar #5
07. november 2016 af DK9000

smider lige min opgave op :) 

Vedhæftet fil:Plancks konstant.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2016 af peter lind

Jeg kan desærre ikke læse alt på din fil. Jeg har problemer med at læse docx formatet. Jeg mener dog ud fra det jeg kan læse, at jeg har gættet rigtig

Du skal lave et diagram med fotonenergien op ad y aksen og lysfrekvensen ud af x aksen. I dette diagram skal du plotte dine målinger


Svar #7
07. november 2016 af DK9000

Mange tak Peter Lind :) 


Skriv et svar til: Fotonenergi som funktion af lysets frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.