Fysik

bjergkørsel - mekanisk energi

19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hey alle

Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Opgaven lyder følgende:

Man kører i en bil op til bjergtoppen på 2860 meters højde. Bilen vejer 1300 kg, og bruger 7 liter benzin med en brændværdi på 30,8 MJ/L. 

Hvor stor en brøkdel i % af benzinen er blevet brugt til "løftearbejdet", og hvor stor en brøkdel er brugt til at overvinde gnidning, luftmodstand?

Er det noget med ligningen Epot = m * g * h ??

Nogen der måske kan hjælpe ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af mathon

Hvor stor en brøkdel i % af benzinen er blevet brugt til "løftearbejdet"

                       p_{l\o ft}=\frac{\left (\frac{E_{pot}}{30{,}8\cdot 10^6\; \tfrac{J}{L}} \right )}{7\; L}\cdot 100\%


Svar #2
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon

hvad er det du gør

kan du muligvis forklare det andet sprøgsmål også


Svar #3
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

kan det her passe


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2017 af mathon

Hvor stor en brøkdel er brugt til at overvinde gnidning, luftmodstand?

                                           p_{gnid-luft}\%=\left (100-p_{l\o ft} \right )\%


Svar #5
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

hvordan udregner man det


Svar #6
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

det gir ikke mening for mig


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2017 af mathon

                       p_{l\o ft}=\frac{\left (\frac{E_{pot}}{30{,}8\cdot 10^6\; \tfrac{J}{L}} \right )}{7\; L}\cdot 100\%

                       p_{l\o ft}=\frac{\left (\frac{3{,}65108\cdot 10^7\; J}{30{,}8\cdot 10^6\; \tfrac{J}{L}} \right )}{7\; L}\cdot 100\%=16{,}9\%


Svar #8
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

hvor kender man Epot værdien fra


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2017 af mathon

                     Epot = m * g * h     som du foreslog i #0.


Svar #10
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

årrrg, okay nu er jeg med ;) hvordan løser man så det andet spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2017 af mathon

Genlæs #4.


Svar #12
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

hvordan har du omregnet de 31.8 MJ/L til 31.8*106J/L


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. januar 2017 af mathon

            1\; MJ=10^6\; J                   

Det var nu 30{,}8\; \tfrac{MJ}{L}.


Svar #14
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

i #4 får jeg et meget underligt tal.

kan du vise mig hvordan man beregner det


Svar #15
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

hey mathon. mit svar på #4

er det her rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. januar 2017 af mathon

                                          p_{gnid-luft}\%=\left (100-16{,}9 \right )\%=83{,}1\%


Skriv et svar til: bjergkørsel - mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.