Matematik

Hjælp søges :-)

20. januar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Håber at nogen kan hjælpe med spørgsmål a) og b)

Vedhæftet fil: 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2017 af peter lind

a) Begrænsningen ligger i, at du ikke kan dividere med 0

b) Find f'(x) Løs ligningen f'(x) = 0 og find derefter hornår f'(x) er positv eller negativ. Hvis positiv er f(x) voksende, hvis negativ aftagende

c)  Hvis to linjer er parallelle har de samme hældningskoefficient, så løs ligningen f'(x) = -1


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2017 af mathon

          f(x)=\frac{x^2+2}{x-2}\; \; \; \; \; \; \; x\neq2

          f{\, }'(x)=\frac{2x(x-2)-(x^2+2)\cdot 1}{(x-2)^2}=\frac{x^2-4x-2}{(x-2)^2}=\frac{(x-(2-\sqrt{6}))(x-(2+\sqrt{6}))}{(x-2)^2}

hvor f{\, }'(x) er negativ mellem rødderne.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2017 af mathon

c)
            f{\, }'(x)=\frac{x^2-4x-2}{(x-2)^2}=-1

                               x^2-4x-2=-1(x^2-4x+4)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2017 af mathon

Bemærk den lodrette asymptote
                                                         x=2


Skriv et svar til: Hjælp søges :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.