Fysik

Varm tråd

23. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Grafen har en x -akse der går fra 0-100 t/grader C

y - aksen går fra 5-10 R/Ohm

grafen er linær og skærer y-aksen i 6.

Grafen viser sammenhængen mellem temperaturen t og resistansen R af en metaltråd.

a)

Find ved hjælp af grafen trådens temperaturkoefficient for resistans.

b)

Hvilket materiale kan den være lavet af?

c)

Tråden placeres i en varm ovn, og resistansen måles da til 12,8 Ohm.

Hvad er ovnens temperatur?

Håber der er nogen der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

Teori:
           der gælder:
                                             R_t=R_0\left ( 1+\alpha t \right )

                                             R_t=(R_0 \alpha) t+R_0

a)

som i lineær fremstilling: 
                                             y=ax+b
giver:
                                             a=R_0 \alpha
                                             b=R_0
hvoraf:
                                             \mathbf{\color{Red} \frac{a}{b}=\alpha}
                                             
                                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2017 af mathon

c)
                                            x=\frac{y-b}{a}


Svar #3
23. februar 2017 af Kristensenalex

Bliver resultatet i a) 

\alpha =\frac{400}{6}=66,7 C ^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

 Det kan vi ikke afgøre, for du har kun angivet ét punkt på linien. Der skal mindst to til, for at vi kan sige noget endeligt. Dog ser det ikke sandsynligt ud, da α-værdier plejer at være mindre end 1 C-1.


Skriv et svar til: Varm tråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.