Kemi

Hjælp med 2 ligevægtsopgaver!

23. februar 2017 af Spooooooooon3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan jeg løser opgave a) og b).


Diiod, I2, har begrænset opløselighed i vand, men opløses lettere i en vandig KI-opløsning som følge af ligevægten:

I_{2(aq)}+I^{-}_{(aq)}\leftrightharpoons I_{3}^{-}_{(aq)}

a) 2,54 g I2 opløses fuldstændigt i 1000 ml 0,500 M KI-opløsning, og ved ligevægt er:

[I_{3}]=9,8*10^{-3}M

Beregn ligevægtskonstanten for ovenstående ligevægt.

b) 
I en mættet, vandig opløsning af diiod er [I2(aq)] =  2,06 × 10^3 M, hvilket også kanopfattes som ligevægtskonstanten for ligevægten:    I2(s) ?  I2(aq).Beregn ligevægtskonstanten for ligevægten:   

I_{2(s)}+I^-(aq)\leftrightharpoons I_{3(aq)}
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2017 af janhaa

a)

K1 = (9,8*10^-3) / (0,01*05) M-1? = 1,96 M-1

?b)

K1 = (9,8*10^-3) / (2,06*10^3) ? = 4,76*10^-6


Skriv et svar til: Hjælp med 2 ligevægtsopgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.