Matematik

afledet funktion

26. februar 2017 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt forvirret.

Opgave 1:                N(t) = 2 * ln(t)    dvs.   N'(t) = 2 * (1/x) = 2/x      


Opgave 2:                Tangentligning:     y = f '(x0) * (x - x0) + f (x0)

                                                              f '(x0) = 2/x    

                                                              x (t) = 1  

                                                              f(x) =  f(1) = 2 * ln(1) = 0 

                                                              x=  ?  Er det den som er 1  ? 

Vedhæftet fil: Opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2017 af MatHFlærer

1.

N'(t)=\frac{2}{t}

Du skriver x hvilket ikke giver mening. 

2.

Tangentligningen burde sidde på rygraden. 

y=N'(t_0)(t-t_0)+N(t_0)

Vi regner først N'(t_0) og N(t_0).:

N'(1)=\frac{2}{1}=2

N(1)=2\cdot ln(1)=2\cdot0=0

Dvs.

y=2t-2


Skriv et svar til: afledet funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.