Fysik

Bølger

28. februar 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ultralyd bølger bevæger sig med 1500 m/s i blødt væv. Højere frekvenser levere tydligere billeder, men trænger ikke igennem dybere organer.

a)Find bølgelængden af 8.0 MHz ultralyd brugt i foster billeddannelse.

- Her for jeg 187,5*106 m, men facitlusten siger 0.19 mm.

b)Find bølgelængden af 3.5 MHz ultralyd til billeddannelse af en voksens nyre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2017 af PeterValberg

mener du ikke:

Her for jeg 187,5*10-6 m, men facitlusten siger 0.19 mm. ???

hvilket er det samme som 0,1875 mm 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2017 af mathon

a)                   

                   \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{1{,}500\cdot 10^3\; \tfrac{m}{s}}{8{,}0\cdot 10^6\; s^{-1}}=1{,}875\cdot 10^{-4}\; m=1{,}875\cdot 10^{-1}\; mm=0{,}1875\; mm\approx 0{,}19\; mm


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.