Fysik

Hvordan efterviser man Joules lov

16. marts 2017 af jhjorsal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet et forsøg hvor jeg varmer en mængde vand op flere gange med en konstantantråd ved forskellige strømstyrker men i samme tidsintervald. Ud af resultatet har jeg lavet en graf m/regneforskrift af dE og I^2 der er liniær.

Nu skal jeg så eftervise joules lov, dE=R*I^2*dt, og R og dt jo er konstante kan de vel tilsammen udgøre en konstant i formlen, så vi får dE=k*I^2, som vel er min hældning på grafen, men hvordan eftervisert man joules lov, jeg er i tvivl om hvad man overhovede mener med det spørgsmål, hvad vil det sige at eftervise.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2017 af mathon

Du blander tingene sammen.

     Den retlinjede afbildning
     giver:
                        P=k\cdot I^2
endvidere
     gælder:
                        E=P\cdot t=k\cdot I^2\cdot t

hvis
                        k=R_{varmetr\aa d}
er Joules Lov:
                        E=R\cdot I^2\cdot t            eftervist.
                        


Svar #2
22. marts 2017 af jhjorsal (Slettet)

Ved godt det er lidt sent svar men var lige kommet væk fra opgaven, når du skriver, den retlinjede afbildning giver P=k*I^2, så skal den vel forståes som k=P/I^2 hvor k repræsentere modstanden i varmetråden og hældningen på kurven i grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2017 af mathon

      Ja.


Svar #4
23. marts 2017 af jhjorsal (Slettet)

supertak :-)


Skriv et svar til: Hvordan efterviser man Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.