Matematik

Matematik - Funktioner

21. marts 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej, vil i ikke være søde at hjælpe mig med denne opgave. Jeg er i gang med at øve mig til matematikprøven, som er i morgen. Det ville være rart, hvis i ville "guide" mig så jeg beder kan forstå det:)

Funktionen f er givet ved

f'\left(x\right)=2x^3+15x^2-36x-3

Bestem f'(x) og løs ligningen f'(x)=0

Bestem funktionens lokale ekstrema og dens monotoniforhold. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2017 af K90 (Slettet)

Er du sikker på, at det er sådan, det står i opgaveteksten? Er funktionen f ikke givet ved:

f(x)=2x^3+15x^2-36x-3
Hvor langt kan du selv nå? Som angivet i opgaveteksten, så start med at:

1) Bestem f'(x).
2) Sæt f'(x)=0 og løs for x.

Dernæst:

1) Undersøg om f'(x) er positiv eller negativ i intervallerne mellem nulpunkterne.
2) Sammenfat dette i et monotoniforholdsskema.
3) Skriv en tekst ud fra det, du har fundet ud af om monotoniforholdene for funktionen f


Skriv et svar til: Matematik - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.