Matematik

Matematik - sammenhæng, indfør passende variable

25. marts 2017 af 1999hjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har svært ved at løse denne opgave, håber i kan hjælpe :) 

I en model for produktion af kvartssand i et bestemt land er produktionen 526.000 m3 kvartssand i 2006, hvorefter produktionen hvert år aftager med 39.000 m3 kvartssand. 

Indfør passende variable, og opstil en sammenhæng, der beskriver udviklingen i landets produktion af kvartssand. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af StoreNord

Først har vi kun:           f(x) = 526000           da var x = 0

For hvert år forsvandt der 39000

For hver gang x stiger med 1, forsvinder der 39000.

Som tiden går er funktionen        f(x) = 526000 - 39000x


Svar #2
26. marts 2017 af 1999hjælp (Slettet)

#1

Først har vi kun:           f(x) = 526000           da var x = 0

For hvert år forsvandt der 39000

For hver gang x stiger med 1, forsvinder der 39000.

Som tiden går er funktionen        f(x) = 526000 - 39000x

Tusind tak


Skriv et svar til: Matematik - sammenhæng, indfør passende variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.