Matematik

Bestem afstanden i en trekant

30. marts 2017 af Stine1709 - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe mig med denne opg. 
Ville være en kæmpe stor hjælp 

Det er opg. 13 b 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af MatHFlærer

1) find vinkel B i trekanten ABC.

2) find nu vinkel B i trekanten ABD (benyt vinkel B fra nr. 1). Find derefter vinkel A i ABD.

3) benyt formlen |BC|=|AB|*sin(A). dvs. vinkel A fra ABD.

Der findes også andre metoder, men prøv denne. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2017 af MatHFlærer

Du kan også benytte, at du har:

|AD|2+|BD|2=|AB|2 og |AD|2+|CD|2=|AC|2 og derfra trække ligningerne fra hinanden:

|CD|2-|BD|2=|AC|2-|AB|brug nu at |CD|=|BD|+|BC| så du har:

(|BD|+|BC|)2-|BD|2=|AC|2-|AB|2 og derfra ved at regne på hele pivtøjet får du at:

|BD|=(|AC|2-|AB|2-|BC|2)/(2*|BC|)


Svar #3
30. marts 2017 af Stine1709

YES tusind tak! 


Skriv et svar til: Bestem afstanden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.