Matematik

f'(x) og monotoni forhold

04. april 2017 af ForvirretBarn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder fast med denne opgave - nogen som vil hjælpe mig? 

Når jeg skal finde f'(x) ved jeg, at jeg skal differentiere, men hvad bliver 1/3x^3 til? 
Og hvordan er det nu, jeg bestemmer monotoniforholdene, uden hjælpemidler? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af MatHFlærer

f(x)=\frac{1}{3}x^3 differentieret er f'(x)=3\cdot \frac{1}{3}x^{3-1}=\frac{3}{3}x^2=x^2

Her har jeg brugt:

(x^n)'=n\cdot x^{n-1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2017 af MatHFlærer

Og du forsætter bare festen med at løse f'(x)=0 og derfra overbevise dig om, hvordan grafens forløb er ved at indsætte nogle forskellige tal i den afledede og derfra lave et monotoniskema.


Skriv et svar til: f'(x) og monotoni forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.