Matematik

Logisk tænkning

16. april 2017 af hk01 - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er ved at løse opgave fra denne pdf:

http://pahoyden.no/sites/pahoyden.no/files/attachments/mcq_proevespoergsmaal.pdf

Jeg har brug for hjælp til spørgsmål 6 på side 3. (hænger sammen med spørgsmål 5)

Mine svar:

5)

300 kr + 5 * 75 kr = 675 kr.

Svaret er derfor D. Stemmer med facit.

6)

80 minutter / 15 minutter = 6.

6 * 75 = 450 kr.

675 kr - 450 kr = 225 kr.

Svaret er derfor A? Men ifølge facit er svaret B. Kan nogle forklare hvorfor svaret er B?


Svar #1
16. april 2017 af hk01

Hermed del 1 af opgaven vedhæftet.

Vedhæftet fil:1.PNG

Svar #2
16. april 2017 af hk01

... og del 2:

Vedhæftet fil:2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2017 af Soeffi

#0

Ang. 5: Ja, hvis der menes "pr. påbegyndte 15 minutter".

Ang. 6: Så vidt jeg kan se, bliver der ikke opkrævet 300 kr., hvis arbejdet varer mere end 15 minutter. X burde hedde: "læg 300 kr. til dette beløb".


Svar #4
17. april 2017 af hk01

Jeg fandt ud af det, som jeg var i tvivl om.

#3. Nej svaret er 225 kr. som skal lægges oveni.

For 80 min. arbejde kræves der 675 kr ifølge spørgsmål 5.

I spørgsmål 6 kommer vi frem til at der kræves 450 kr. pga. fejl i "programmet". Differencen er 225 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2017 af Soeffi

#4 Det er nok rigtigt, jeg havde kun regnet det ud i hovedet. 

Skriv et svar til: Logisk tænkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.