Matematik

Hjælp til løsning af ligning

07. marts 2019 af Kralle21 - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Undersøg, om x=-2 er en løsning til ligningen x*(4x2-16)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af mathon

indsæt -2 i stedet for x og beregningskontrollér.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2019 af StoreNord

Indsæt x=(-2) i ligningen, og se om ligningen så er et sandt udsagn.

Hvis du skal finde begge løsninger, kan du jo bare løse ligningen; eller tegne den i Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2019 af mathon

Hvis du skal finde alle løsninger:

             \small 4x(x^2-2^2)=4x\left (x+2 \right )\left (x-2 \right )=0

                              x=\left\{\begin{matrix} -2\\0 \\ 2 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.