Matematik

Forskrift for funktion

16. oktober 2019 af Jepp5220 - Niveau: Universitet/Videregående

Givet funktionen

f(x,y)=x^2+x*y

skal jeg bestemme en forskrift for punkter på det pink farvede linie stykke, se vedlagt.
Håber i kan hjælpe

Vedhæftet fil: sp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2019 af swpply (Slettet)

Det pink farvede linjestykke er givet ved forskriften y = x - 1, for 1 ≤ x ≤ 3.

Indsæt nu dette i stedet for y i din funktionsforskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2019 af swpply (Slettet)

Alternativit kan du sige at den pink farvede linje er givet ved punktmægnden

                                      M = \{(x,y)\in\mathbb{R}^2\mid 1\leq x\leq3\ \wedge\ y = x-1\}


Skriv et svar til: Forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.