Matematik

Cm

03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Lea hækler grydelapper i forskellige størrelser. Tegningen herunder viser en af Leas grydelapper. Den består af 4 x 4 små kvadrater og en hvid kant.

Hvor bred bliver en grydelap, hvis hvert af de små kvadrater er 5,5 cm bred, og den hvide kant er 0,4 cm bred?

bliver den ikke 2,2cm

Svar #1
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Lea hækler grydelapper i forskellige størrelser. Tegningen herunder viser en af Leas grydelapper. Den består af 4 x 4 små kvadrater og en hvid kant.

Hvor bred bliver en grydelap, hvis hvert af de små kvadrater er 5,5 cm bred, og den hvide kant er 0,4 cm bred?

bliver den ikke 2,2cm
Vedhæftet fil:20200603_161556.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2020 af Repeno

Du ved at der er 4 tern fra den ene side til den anden, derudover ved du at 0.4 cm bred.

Der er en hvid kant på begge sider af grydelappen, samt 4 tern- Du kan derfor skrive den op, med den information du ved

5,5*4+(2*0,4)

Med andre ord, nej den er ikke 2,2 cm bred 


Svar #3
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Forklar, hvorfor Lea højst kan bruge 8 forskellige farver til en grydelap med 4 x 4 små kvadrater.

Er det ikke fordi, den ikke er bred nok til at grydelappen ikke kan farve mere end 8 forskellige farve.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2020 af Repeno

Sæt et billede ind af opgaven, mangler der ikke noget information? 


Svar #5
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Der er ikke nogle billeder kun tekster

Svar #6
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Kun den her
Vedhæftet fil:20200603_161556.jpg

Svar #7
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Kun den her
Vedhæftet fil:20200603_161556.jpg

Svar #8
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvad mener du med “?” ???

Svar #10
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hej min ven. Jeg mente Forklar, hvorfor Lea højst kan bruge 8 forskellige farver til en grydelap med 4 x 4 små kvadrater.

Er det ikke fordi, den ikke er bred nok til at grydelappen ikke kan farve mere end 8 forskellige farve.

Har vedhæftet billede

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Den har jo også en længde skal du tænke på.

Svar #12
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Lea laver også grydelapper med 6 x 6 kvadrater, 8 x 8 kvadrater, 10 x 10 kvadrater osv.
Undersøg, hvor mange forskellige farver Lea højst kan bruge til en grydelap med n x n små kvadrater, hvis n er et lige tal.

er det ikke, at Hun kan højst farve 20 forskellige farver, da grylappen 4x4 er 8 forskellige,6x6=12 forskellige,8x8=16 forskellige og 10x10=20 forskellige,så ville n være lige tal.

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Hey Kasper. Der er én med præcis samme problemer som dig her:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1965270

Prøv at snakke med vedkommende. Måske kan I hjælpe hinanden til at få løst disse opgaver.

Skriv et svar til: Cm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.