Matematik

ligninger

07. oktober 2020 af Mariae06 - Niveau: 8. klasse

4(3x + 5) = 5(4x - 4) ? 

x - ( 5 - 2x + 3) = -2? 

2(2x + 5) = 3(x + 10)? 

12 - 5x = 4 + (4 - x)? 

5x + (3x - 1) = 4x + (x - 1)? 

7(x - 5) = 2x? 

2,5x - (9 - 3x) = 5x + (-4)? 

2(2x + 3) = 3(x + 10)? 

x - ( 5 - 2x + 3) = -2? 

3x - 33 = 2x - (7x + 9)? 

(x - 4) - 4 = -4x - (4 - 3x)? 

5(4 + 2x) = 8(x + 9) 

det ville virkelig hjælpe hvis i kunne hjælpe mig med at regne disse ligninger. Jeg har svært ved at forstå det jeg ved hvordan man gør men på en eller anden måde giver det altid et forkert svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af Moderatoren

Du bliver nødt til at beskrive, hvad du har problemer med. Du kan fx skrive dine egne udregninger.


Svar #2
07. oktober 2020 af Mariae06

Undskyld det glemte jeg lige. Her er mellemregningen på nummer 2 

x - ( 5 - 2x + 3) = -2? 

X – 5 + 2x - 3 = -2  

X – 2 = -2  

X – 2 + 2 = -2 + 2  

X = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af janhaa

#2

Undskyld det glemte jeg lige. Her er mellemregningen på nummer 2 

x - ( 5 - 2x + 3) = -2? 

X – 5 + 2x - 3 = -2  

X – 2 = -2  

X – 2 + 2 = -2 + 2  

X = 0 

x+2x = -2 + 5+3

3x = 6

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2020 af mathon

      \small \begin{array}{lllll} 1)\\& \begin{array}{rllll} 4(3x+5)&=&5(4x-4)&\textup{der ganges ind i parenteserne}\\\\ (12x+20)&=&\left ( 20x-20 \right )&\textup{parenteserne h\ae ves}\\\\ 12x+20&=&20x-20&x\textup{'er p\aa \ h\o jre side og tal p\aa \ venstre side}\\\\ 40&=&8x&\textup{der divideres med 8 p\aa \ begge sider }\\\\ 5&=&x \end{array} \end{array}


Svar #5
07. oktober 2020 af Mariae06

1 og 3 har jeg regnet rigtigt så jeg forstår det godt lidt. Men jeg har lidt svært ved at regne ud hvor du har regnet fra kan du skrive det hele så jeg kan se det?? ( nummer 2 )


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2020 af mathon

      \small \small \begin{array}{lllll} 3)\\& \begin{array}{rllll} 2(2x+5)&=&3(x+10)&\textup{der ganges ind i parenteserne}\\\\ (4x+10)&=&\left ( 3x+30 \right )&\textup{parenteserne h\ae ves}\\\\ 4x+10&=&3x+30&x\textup{'er p\aa \ venstre side og tal p\aa \ h\o jre side}\\\\ x&=&20& \end{array} \end{array}


Svar #7
07. oktober 2020 af Mariae06

3 og 1 havde jeg regnet. Og de var begge rigtige men det er nummer 2 og 4 jeg er mest i tvivl om!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2020 af mathon

      \small \begin{array}{lllll} 4)\\& \begin{array}{rllll} 12-5x&=&4+(4-x)&\textup{parentesen h\ae ves}\\\\ 12-5x&=&4+4-x&\textup{h\o jre side reduceres}\\\\ 12-5x&=&8-x&x\textup{'er p\aa \ h\o jre side og tal p\aa \ venstre side}\\\\ 4&=&4x&\textup{der divideres med 4 p\aa \ begge sider}\\\\ 1&=&x \end{array} \end{array}


Svar #9
07. oktober 2020 af Mariae06

Okay jeg tror jeg er ved at fange den! men jeg har kigger på den her ( 5 ) og jeg kan ikke se fejlen...

5x + (3x - 1) = 4x + (x - 1)? 

5x + 3x – 1 = 4x + x – 1 

8x – 1 = 5x – 1  

8x – 1 + 1 = 5x – 1 + 1  

8x = 5x - 2  

8x = 5x – 2 – 5x  

8x – 5x = -2 

3x = -2  


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2020 af janhaa

#9

Okay jeg tror jeg er ved at fange den! men jeg har kigger på den her ( 5 ) og jeg kan ikke se fejlen...

5x + (3x - 1) = 4x + (x - 1)? 

5x + 3x – 1 = 4x + x – 1 

8x – 1 = 5x – 1  

8x – 1 + 1 = 5x – 1 + 1  

8x = 5x - 2  

8x = 5x – 2 – 5x  

8x – 5x = -2 

3x = -2  

8x-5x = -1 + 1

x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2020 af mathon

Du mangler at dividere med 3 på begge sider.

3x = 0    i 6. linje.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.