Matematik

hjælp til tegne en skitse af området D

25. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogle der kan hjælpe til disse matematik opgaver?

Når man tegner en skitse af området D, skal x=0 og x=4 indsættes i y=x^2 og y=-x, eller indtastes der bare y=x^2 og y=-x ind på geogebra, og man får svaret?

Vil også gerne have hjælp til b, som lyder at der skal beskrives D som type I område. Det forstår jeg ikke.

Evigt hjælp til c og d også:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2022 af Anders521

#0 Ang. skitsen i GeoGebra. Ligningerne indtastes blot i inputfeltet. Se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil:Area D.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2022 af Anders521

#0

Ad. b) Hvad gør D til et type I område, må du finde en beskrivelse i din lærebog, men D kan beskrives som punktmængden D = {(x,y) | 0 ≤ x ≤ 4, -x ≤ y ≤ x2}.

Ad. c + d) Med funktionen (x,y) → xy opstilles dobbeltintegralet  ∫∫D xy dA =  ∫04 ∫-x x^2 xy dydx der så skal beregnes


Skriv et svar til: hjælp til tegne en skitse af området D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.