Matematik

antal af led

30. november 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Hvor mange led ville I sige, at der er her? Jeg er i tvivl mellem 3 og 5 led. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2023 af Moderatoren

Hvorfor vil du sige 3? Og hvorfor 5?


Svar #2
30. november 2023 af hfstudentt

Grunden til mit ene gæt er 5 led, er fordi, hvis man udelukkende ser på, antallet af tal, så er det jo 5 stk.
men på den anden side, læste jeg mig frem til, at man vidst nok skulle se på antallet af hvv. + og -.
Er bare helt i tvivl.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2023 af MentorMath

Hej - Udtrykket består af tre led. Leddene er de tal, der er adskilt af plus eller minus. 


Svar #4
30. november 2023 af hfstudentt

Super. mange tak for svag :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2023 af MentorMath

Selv tak:))


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2023 af MentorMath

Hej igen - det er udenfor opgaven, men i forhold til bilaget, kan tallet 2 også, alt efter hvordan det defineres, betragtes som en faktor, idet tallet 2 er et produkt mellem tallet 2 og tallet 1. 1·2 = 2. I forhold til, hvorvidt 2 også anses som en faktor, afhænger af hvordan man definerer det. Så vidt jeg ved, er der ikke nogen fast konvention for det.


Svar #7
30. november 2023 af hfstudentt

hm, ja faktisk. Det kan jeg godt se. Tak igen :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2023 af MentorMath

Selvfølgelig:))


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2023 af ringstedLC

Led er størrelser efter et eventuelt skjult fortegn:

\begin{align*} 2\cdot 4 &= +2\cdot 4\;\textup{er et led} \\ 2\cdot (-4) &= -4\cdot 2\;\textup{er et led} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. november 2023 af SuneChr

Man kan med ret hævde, at led forbindes med plus og ikke andet.
Har vi f.eks. 2'grads udtrykket  ax2 - bx + c ,  vil det være det samme som
ax2 + (- bx) + c ,  hvor de tre led konsekvent er forbundne med plus.
I videregående studier af summer af produkter benyttes store sigma Σ
som et kort og bekvemt symbol for en sum, hvor de enkelte leds fortegn
bestemmes på anden måde, men er alle forbundne med plus på samme
måde som nævnte 2'grads udtryk. Et leds fortegn i en sumrække kan
bestemmes ved at opløfte (- 1) i et naturligt tal, lige eller ulige.

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2023 af MentorMath

Helt enig #10. Burde jeg nok have skrevet. Svaret i #1 var mest for at gøre det nemmere at forstå. Også i forhold til, at mange fra folkeskolen fejlagtigt undervises i, at der er fire regningsarter.


Skriv et svar til: antal af led

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.