Kemi

Kemi opgaver

06. december 2023 af senoritasenorita - Niveau: A-niveau

Halløjsa jeg har nogle opgaver jeg skal lave og ville gerne høre hvordan i ville beregne dem:)) Tak på forhånd 

1. Brug Hess’ lov til at beregne standard dannelsesentalpien (ΔfH) for vand udfra følgende reaktioner: 

a. Dannelse af vand: H2 (g) + 1/2O2 (g) ? H2O(l); ΔfH = ? 

b. Dannelse af hydrogenperoxid: H2 (g) + O2 (g) ? H2O2 (l); ΔfH = –187 kJ/mol c. 

Nedbrydning af hydrogenperoxid: 2H2O2 (l) ? 2H2O(l) + O2 (g); ΔH = –198 kJ/mol 

2. Beregn ændringen i entalpi for reaktionen N2 (g) + 3H2 (g) ? 2NH3 (g), givet at bindingsenergierne for N≡N, H-H, og N-H er hhv. 945, 432, og 391 kJ/mol. 

3. Skitser et atomorbitalenergidiagram for Cl, opskriv dets fulde elektronkonfiguration, og identificer kvantetallene for valenselektronerne. 

4. Skitser et molekylorbitalenergidiagram for O2 – . Bestem bindingsordenen og magnetiske egenskaber. 

5. Brug VSEPR modellen til at forudsige den molekylære geometri af CO2 og XeF4 og angiv hybridiseringen af det centrale atom. 

6. Beregn pH af 200 mL 0,06 M vandig opløsning af CH3COOH (pKa = 4,77). Hvilket volumen af en 0,02 M Ca(OH)2 opløsning skal der tilsættes for at neutralisere opløsningen? 

7. Betragt tre fiktive forbindelser A, B, og C, der indeholder OH grupper og kan danne hydrogenbindinger. Molarmasserne er hhv. 32 g/mol, 46 g/mol, and 60 g/mol. 

a. Ranger forbindelserne i rækkefølge efter stigende kogepunkt. Giv en kort forklaring på din rangering. 

b. Beregn mængden af varme (i kJ), der kræves for at fordampe 100 gram af forbindelse B ved dets kogepunkt. Fordampningsentalpien for B er 40 kJ/mol. 

c. Forklar hvordan hydrogenbindinger påvirker forbindelsernes egenskaber, såsom deres kogepunkter. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2023 af Moderatoren

Indsæt dine egne svar, så kan hjælpere vurdere, om de også ville gøre sådan. 

Hvis du har problemer med nogle af opgaverne, så kan du beskrive, hvad de er.


Skriv et svar til: Kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.