Matematik

Bestem skæringspunktet mellem funktionerne

06. december 2023 af Corlett - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme skæringspunktet mellem disse to funktioner = f(x)=x^2-2x+3 og g(x)=x+7

Aner ikke hvordan man gør

Har prøvet at reducere, men hvad nu?

x^2-2x+3=x+7

x^2-3x-4=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2023 af jl9

Du er bestemt på rette vej. Prøv og løs andengradsligningen du har opstillet x^2-3x-4=0.

Vedhæftet fil:image.png

Svar #2
07. december 2023 af Corlett

Jeg har kæmpe problem. Jeg har fået diskriminanten til at give 7, men det giver ikke nogle mening for mig.
Problemet tror jeg der ligger i -3^2 hvilket nogle lommeregner får den til -9 og andre til +9 det gør svaret variere til at give 7 eller 25

a=1     b=-3     c=-4

-3^2-4·1·-4

Diskriminanten = 7 x_1   

(-(-3)-√7)/(2·1)=(3-√7)/2

(3-2.64575131106)/2=0,1771243444699999

x_1= 0,1771243444699999

x_2   (-(-3)+√7)/(2·1)=(√7+3)/2

(2.64575131106+3)/2=2,82287565553

x_2=2,82287565553


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2023 af mathon

Alle lommeregnere
beregner:
                                \small -3^2=-9
     og
                                \small (-3)^2=9

Spørgsmålet er,
hvilken indtastning,
der er den rigtige:

                             \small \begin{array}{lllllll}\textup{i}&& x^2+(-3)x+(-4)=0\\\textup{er}\\&&b=-3\\ \textup{indtastningen}\\ \textup{derfor:}\\&&d=\left ( -3 \right )^2-4\cdot 1\cdot (-4)=25 \end{}


Svar #4
07. december 2023 af Corlett

tak for det


Skriv et svar til: Bestem skæringspunktet mellem funktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.