Matematik

Sandsynlighed

07. januar kl. 14:54 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Hej. Jeg har sandsynlighed og har opgave der lyder sådan: et kortspil har 52 kort, hvad er sandsynligheden for at ikke trække et spar kort 3 gange i træk? Hvordan løser man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar kl. 15:36 af SuneChr

Du må fortælle, om det første, andet og tredje kort tilbagelægges i bunken efter de respektive trækninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar kl. 15:47 af ringstedLC

Det fremgår ikke om det trukne kort lægges tilbage i spillet. Find ud af dét.

Det kan så være en fordel at beregne sandsynligheden for den "omvendte" hændelse:

\begin{align*} p(\textup{ikke spar})=p(\textup{hjerter, ruder, kl\o r}) \end{align*}

Sandsynligheden for ikke at trække en spar ved træk af ét kort:

\begin{align*} p(\textup{H}) &= \frac{\textup{gunst.}}{\textup{mulige}} \\ p(\textup{ikke spar}) &= \frac{\textup{hjerter + ruder + kl\o r}}{52} \end{align*}

Tre kort med tilbagelægning: Brug multiplikationsprincippet:

\begin{align*} p(\textup{3 ikke spar}) &= p(\textup{ikke spar})^3 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar kl. 08:10 af PeterValberg

Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.