Matematik

Binominalfordeling

09. januar kl. 18:35 af YellowDuck - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg ville bare lige være sikker på, om jeg har forstået opgaven og gjort det rigtig.

Af en svensk undersøgelse fremgår det, at kun 17% af de bilister, der havde passeret en bestemt færdselstavle, havde set den. I det følgende antages det, at sandsynligheden 17% for, at en tilfældig valgt bilist der har passeret færdselstavlen, har set den. 
Der udtages tilfældigt 10 bilister, der har passeret færdselstavlen. 

Antalsparameter n:=10 ? 10
Sandsynlighed p:=0.17 ? 0.17

a) Bestem sandsynligheden for, at ingen bilister har set færdselstavlen. 
P(X=0)=K(10,0)*0.17^(0)*(1-0.17)^(10-0)= binomPdf(n,p,0) ? 0.15516
Sandsynligheden for at ingen bilister ud af 10 bilister, ikke har set færdselstavlen, er 15.5%

jeg har brugt formel for sandsynligheden for den binomialfordelte X: K(n,r)*p^(r)*(1-p)^(n-r)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar kl. 20:55 af SuneChr

a) er korrekt med opstilling og resultat.
Gå denne sætning igennem igen og se om det er dét, du regnede ud lige før:
"Sandsynligheden for at ingen bilister ud af 10 bilister, ikke har set færdselstavlen, er 15.5%"


Svar #2
10. januar kl. 10:03 af YellowDuck

Ah tusind tak! Jeg kan godt se, at jeg skal omformulere min konlusion.

Skriv et svar til: Binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.