Matematik

Sandsynlighedsfordeling

10. januar kl. 11:37 af YellowDuck - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gøre. Jeg tror, at det har noget med spredning og middelværdi men jeg er stadig usikker på, hvordan jeg skal tolke det.

Opgaven lyder som følgende:

Sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X er givet ved nedenstående 
tabel, hvor a er et positivt tal. 

t= 0, 1, 2, 3, 4

P(X=t)= 1/10, 5/a, 3/a, 1/a

a) Bestem P(X>0) og bestem derefter a

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal bestemme  P(X>0) og a


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar kl. 12:50 af M2023

#0. Du skal bruge: P(X > 0) = 1 - P(X = 0). Dernæst skal du bruge P(X = 0) + P(X = 1) + P(X = 2) + P(X = 3) + P(X = 4) = 1. PS: Der ser ud til at mangle en værdi for P(X = 4)!


Skriv et svar til: Sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.