Fysik

lysets hast (Haster)

14. januar kl. 02:11 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der lan foklare hvorfor man skal gange lyshastigheden med 2 i dette forsøg?

jeg har lavet forsøget, men får det til 305 mikrosekunder/m, hvilket vel ikke passer med lysets hastighed+


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar kl. 02:30 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar kl. 02:38 af ringstedLC

Oscilloskopet måler den tid det tager lyset at bevæge sig frem og tilbage, altså afstanden 2L

\begin{align*} v=\frac{s}{t} &= \frac{2\,L}{t} \end{align*}

Det kan ikke give et resultat med enheden mikrosek./m (tid/afstand).


Svar #3
14. januar kl. 08:43 af SkolleNørd

#1kom med et regneeksempel, forsyår ikke når drt barr er en gormel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar kl. 10:19 af mathon

ideelt:

         Hvis \small L er \small 1\;\mathrm{m} har du:
                                              \small \begin{array}{lllllll} v=\frac{2\cdot L}{t}=\frac{2\;\mathrm{m}}{6.67128\cdot 10^{-9}\;\mathrm{s}}=2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \end{} 


Skriv et svar til: lysets hast (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.