Fysik

Masse af uran og q værdi

18. januar kl. 16:05 af khr43 - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvordan man kan regne massen af vandet i denne opgave og c opgaven bagefter

tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar kl. 16:17 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar kl. 17:20 af peter lind

a) 234Ti -> 234U + β- + neutrino

b) A = k*N  hvor k er henfaldskonstante og N er antallet af uran kerner

c) se https://www.studieportalen.dk/kompendier/fysik/kernefysik/q-vaerdi


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar kl. 19:13 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&& T_{\frac{1}{2}}\, { ^{234}_{92}U}=2.45\cdot 10^5 \;\mathrm{y}\\\\&& T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}\\\\&& \frac{1}{k}=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}=\frac{2.45\cdot 10^5\;\mathrm{y}}{\ln(2)}=\frac{2.45\cdot 10^5\cdot3.15569\cdot 10^7 \;\mathrm{s}}{\ln(2)}=1.11541\cdot 10^{13}\;\mathrm{s}\\\\& \textup{Massen af}\\& ^{234}U\\&\textup{ i pr\o ven}\textup{:}\\&&N=\frac{1}{k}\cdot A=\left ( 1.11541\cdot 10^{13}\;\mathrm{s} \right )\cdot \left (0.0088\;\mathrm{Bq} \right )=9.81561\cdot 10^{10}\\\\&& m=N\cdot M=9.81561\cdot 10^{10}\cdot \left ( 234.040946\;\mathrm{u} \right )=2.29725\cdot 10^{13}\;\mathrm{u}=\\\\&& \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \; \, \, 38.1468\;\mathrm{pg} \end{}


Svar #4
18. januar kl. 20:54 af khr43

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar kl. 17:33 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& _{91}^{234}\textrm{Pa}\;\longrightarrow\;_{92}^{234}\textrm{U} \;+\;_{-1}^{0}\textrm{e}\;+\;\bar \nu \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar kl. 17:38 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& _{92}^{234}\textrm{U}\;\longrightarrow\;_{90}^{230}\textrm{Th} \;+\;_{2}^{4}\textrm{He} \end{}


Skriv et svar til: Masse af uran og q værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.