Fysik

En pige hænge fra et tov - Hvilke kræfter virker på hende?

04. februar kl. 14:26 af upontheabyss - Niveau: C-niveau

Opgaven er vedhæfte

Ved a er der nok en Ftyngde på pigen, og en 'Fsnor'

Ved b (hvor man kun skal kigge på ringen) er der en Fpige og en Fsnor (tænker jeg)

Men hvad med c? Der er nok en Ftyngde igen men hvilken anden så? En Fsnor og Fring der tilsammen giver Ftyngde (så Fres er 0)?

Er der nogen der kan hjælpe her

Vedhæftet fil: Kraft.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar kl. 15:25 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar kl. 15:26 af ringstedLC

a) Ja, der er lige store og modsatrettede.

\begin{align*} \vec{F}_{res} =\vec{F}_{pige}+\vec{F}_{snor} &= 0 \\ \vec{F}_{pige} &= -\vec{F}_{snor} \end{align*}

b) Der er også en tyngdekraft på selve ringen:

\begin{align*} \vec{F}_{res}=\vec{F}_{ring}+\vec{F}_{pige}+\vec{F}_{snor} &= 0 \\ \vec{F}_{ring} &= -\vec{F}_{snor}-\vec{F}_{pige} \end{align*}

c) igen; men isolér nu tyngdekraften på pigen

\begin{align*} \vec{F}_{res}=\vec{F}_{ring}+\vec{F}_{pige}+\vec{F}_{snor} &= 0 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: En pige hænge fra et tov - Hvilke kræfter virker på hende?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.