Kemi

KEMI forbrændt 40 GRAM HEPTAN

02. marts kl. 12:11 af lollipopmaa - Niveau: B-niveau

HJÆLP med dette spørgsmål please: Der bliver forbrændt 40g af heptan. Hvad er massen af det dannede CO2? og skal jeg lave et skema for at nå frem til mit resultat? på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts kl. 12:37 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& C_7H_{16}\,_{\textit{(l)}}\;+\;11\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow\;7\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\,+\;8\,H_2O\,_{\textit{(g)}}\\\\\\ \textup{antal mol } C_7H_{16}\textup{:} \\&&\frac{40\;\mathrm {g}}{100.205\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.399182\;\mathrm{mol}\\\\\\\textup{masse af }CO_2\textup{:}\\&&m_{\mathrm{CO_2}}=7\cdot \left ( 0.399182\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 44.009\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=122.97\;\mathrm{g} \end{}


Svar #2
02. marts kl. 13:19 af lollipopmaa

tusind tak for svar!! forstår det hele


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts kl. 13:27 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{molmasse af }CO_2\textup{:}\\&&\left (12.011+2\cdot 15.999 \right )\;\mathrm{\frac{g}{mol}}=44.009\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \end{}


Svar #4
02. marts kl. 13:31 af lollipopmaa

tusind tak - det var en kæmpe hjælp!


Skriv et svar til: KEMI forbrændt 40 GRAM HEPTAN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.