Matematik

Areal af M

03. marts kl. 12:20 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lidt fast i en opgave, nogle der kan hjælpe?

Har vedhæftet opgaven


Svar #1
03. marts kl. 12:20 af Eca

Mit bud på a, men er lidt i tvivl om det er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts kl. 12:59 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts kl. 13:02 af jl9

a)

Løs lignigen f(x0)=0, så er P=(x0, 0)


Svar #4
03. marts kl. 16:01 af Eca

Svarer k^2 - x^2 ikke til x-koordinaten?


Svar #5
03. marts kl. 16:03 af Eca

Hvordan løser jeg b? Kan man bruge bestemt integral?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts kl. 16:38 af ringstedLC

Din løsning til a):

\begin{align*} P &= \bigl(k^2-x^2\,,0\bigr) \end{align*}

giver ikke P udtrykt ved k, som ikke skal indeholde x:

\begin{align*} P &= \bigl(...\,k\,,0\bigr) \end{align*}

#4

\begin{align*} f(x)=0 &= k^2-x^2 &&,\;k>0 \\ x^2 &= k^2 \\ |x| &= k\quad \Rightarrow P=\bigl(k,0\bigr) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts kl. 16:47 af AMelev

#4
Ad a) I punktet P er f(x) = 0, dvs. at k2 - x2 = 0.
Når du løser ligningen, får du x = k, da P ligger till højre for 2.aksen, så x > 0. 

b) Højden i rektanglet er f(0) og bredden er k
Arealet af M er \int_{0}^{k}f(x)dx, så ja, du skal have bestemt integral i spil.
Lad være med at lade dig forstyrre af, at der indgår k og ikke kendte tal.

Hvis det kan hjælpe dig på vej, kan du jo prøve at sætte fx k = 2 og beregne
Så kan du fx sætte k = 5 og gentage processen
Når du så føler dig sikker kan du bare beregne med k.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts kl. 16:49 af ringstedLC

#5 Ja:

\begin{align*} \tfrac{2}{3}\cdot A_{OPQR} &= A_M \\ \tfrac{2}{3}\,x_P\cdot f(0) &= \int_{0}^{k}\!f(x)\,\mathrm{d}x \\ \tfrac{2}{3}\,k\cdot \bigl(k^2-0^2\bigr) &= \int_{0}^{k}\!\bigl(k^2-x^2\bigr)\,\mathrm{d}x \\ \tfrac{2}{3}\, k^3 &= ... \end{align*}


Svar #9
04. marts kl. 21:18 af Eca

Okay det giver mening, tak for hjælpen:))


Skriv et svar til: Areal af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.