Matematik

Hjælp til 2.4

05. marts kl. 17:56 af sara8765 - Niveau: 9. klasse
Er der en der kan hjælpe mig og forklare det for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts kl. 18:18 af Martin2Holte

Der er 24 timer i døgnet.
Så 9 timers fritid = 9/24 af et døgn


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts kl. 18:22 af Martin2Holte

24 timer tegnes som 360 grader, dvs 8 timer bliver til 120 grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts kl. 23:13 af ringstedLC

Skriv en beskrivende (sigende) titel og beskriv mere konkret hvad du ønsker hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts kl. 23:13 af ringstedLC

2.1

\begin{align*} \frac{9}{24} &= \frac{3\cdot 3}{3\cdot 8}=\frac{3}{8} \end{align*}

2.2 Tegn et lagkage/pizza-diagram:

\begin{align*} \frac{3\cdot 360^{\circ}}{8}=\frac{3\cdot 90^{\circ}}{2}=135^{\circ} \end{align*}

Husk at summen af de tre "stykker" skal give 360º

2.3

\begin{align*} \textup{Forholdet }1\!:\!2 &= \frac{\textup{S\o vn}}{\textup{Skole}+\textup{Fritid}} \end{align*}

2.4

\begin{align*} \textup{Forhold}_\textup{\,mor}=1\!:\!3= \frac{1}{3} &= \frac{\textup{S\o vn}_\textup{\,mor}}{\textup{V\aa gen}_\textup{\,mor}} &&\Rightarrow \frac{3}{1}=\frac{\textup{V\aa gen}_\textup{\,mor}}{\textup{S\o vn}_\textup{\,mor}} \\ \textup{Forhold}_\textup{\,Anna}=1\!:\!2 =\frac{1}{2} &&&\Rightarrow \frac{2}{1}=\frac{\textup{V\aa gen}_\textup{\,Anna}}{\textup{S\o vn}_\textup{\,Anna}} \\ \textup{S\o vn}_\textup{\,mor}<\textup{S\o vn}_\textup{\,far} &< \textup{S\o vn}_\textup{\,Anna} &&\Rightarrow \textup{V\aa gen}_\textup{\,mor}>\textup{V\aa gen}_\textup{\,far}>\textup{V\aa gen}_\textup{\,Anna} \\ &&&\Rightarrow \textup{Forhold}_\textup{\,mor}<\textup{Forhold}_\textup{\,far}<\textup{Forhold}_\textup{\,Anna} \\ &&&\Rightarrow \frac{1}{3}<\textup{Forhold}_\textup{\,far}<\frac{1}{2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts kl. 00:13 af SuneChr

.SP 060320240013.PNG

Vedhæftet fil:SP 060320240013.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts kl. 12:15 af AMelev

Ad #4 2.4
Lav evt. brøkerne om til tolvtedele for at finde en "pæn" brøk mellem dem.

Alternativ:
Anna sover 8 timer. Bestem, hvor længe hendes mor sover, og lad faren sove et antal timer der imellem. Bestem til sidst forholdet mellem farens søvn- og vågentid.


Skriv et svar til: Hjælp til 2.4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.