Matematik

Gletsjer smelter og funktioner

11. marts kl. 14:14 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Hej. Er denne opgave korrekt løst: billede vedæhftet af opgaveformuleringen.

Opg a) a=-1,3095 og b=76,7 

Opg b) ca. 7,857 km^3 

opg c) det sker i ca. år 2059


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts kl. 14:41 af Moderatoren

Det kan man vist kun svare på, hvis du indsætter dine beregninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts kl. 14:48 af MentorMath

Som #1 allerede har skrevet, hjælper det at se dine beregninger/overvejelser.

Når jeg regner på opgaven, får jeg de samme resultater som dig :)


Svar #3
11. marts kl. 14:50 af hfstudentt

Mine beregninger/svar er ret lange:
Vedhæftet fil:IMG_3137.jpeg

Svar #4
11. marts kl. 14:50 af hfstudentt

Og svar til opgave b og c:
Vedhæftet fil:IMG_3138.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts kl. 15:05 af MentorMath

Mange tak!

#3, #4 

Flot! 

Der er lige en enkelt småfejl i vedhæftede i #4 (se billag).

PS. I matematik, kan det i visse tilfælde være en ulempe at skrive for meget tekst til en beregning, der kan stå alene, da det af og til kan forvirre mere end det gavner. I dette tilfælde, gør det dog ikke noget at dine svar er lange, da du der i gennem viser, at have en god forståelse :)


Svar #6
11. marts kl. 15:37 af hfstudentt

Super, tusinde mange tak for svar!!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts kl. 16:55 af ringstedLC

#3 Ja, og for lange efter min smag. Et matematik-svar er ikke en dansk-aflev. med lidt beregninger inde i teksten, men skal være overskueligt opstillede beregninger med kort og præcis tekst.

Beregning af b er overflødig, da værdien aflæses:

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{y_2-{\color{Red} b}}{x_2-0} \end{align*}

Du bruger altså b til at beregne a.

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2086102#2086340 i den oprindelige tråd.

Beklager at jeg ledte dig på afveje!

Desuden:

\begin{align*} \textup{Skriv aldrig}:b &= y_1\,{\color{Red} - - }\,1.3\,x_1 \\\textup{men brug}:b &= y_1-(-1.3\,x_1) \end{align*}


Svar #8
11. marts kl. 16:58 af hfstudentt

Kan jeg også sagtens se. Det er egenlig udelukkende facit, jeg er i tvivl om er rigtigt, og ønsker bekræfitegelse

Skriv et svar til: Gletsjer smelter og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.